Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)

Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk kabak
  • 1 adet küçük patates
  • 1 orta uzunluk soğanın yarısı
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6,5 su bardağı su
  • 2-3 tutam ıspanak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Köftesi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfteler için kıymayı yoğurma kabına alın, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun, misketten biraz daha büyük köfteler yaparak buzdolabına kaldırın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin, kabağı patatesi rendeleyip. Ispanakları ince ince doğrayın.
  3. Kırmızı mercimeği 2-3 kere yıkayın ve süzün. Orta uzunluk bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alın, üstüne soğan ve sarımsağı ek ederek kavurun.
  4. Sonra havucu ekleyin ve iki dakika kavurun akabinde patates kabak ve mercimekleri ekleyerek kavurmaya devam edin. 6-7 su bardağı su ekleyin ve çorba kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin. Gerekirse 2-3 su bardağı daha su ek edin.
  5. Hazırladığınız köfteleri airfrayda kızartın kaynayan çorbaya ekleyin. Köfteler pişince ıspanakları ekleyin ve 2 dakika daha pişirerek ocaktan alarak servis yapın.

Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mayasız Kolay Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çıtır Börek
Kahvaltılık Çikolata
Linzer Bisküvi
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Evimde Sıradan Bi Kahvaltı
Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |