Churros Tarifi
Churros Tanımı İçin Malzemeler
- 125 ml su
- 70 gram un
- 25 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı sirke
- Yarım paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 1,5 yumurta
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı çikolata (benmari metodu eritilmiş)
Churros Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine su, tereyağ, şeker ve sirke alınır yağ eriyene kadar karıştırılır.
- Tereyağ eridikten sonra içerisine un da ek edilip tuzu atılır.
- Karıştırarak pişirilip un helvası kıvamını alan hamur un kokusu çıkana kadar orta vermeden karıştırılmaya devam edilir.
- Sonrasında soğumaya bırakılıp büsbütün soğuduktan sonra yumurtaları eklenip mikser yardımı ile büsbütün karışana kadar çırpılır.
- Son olarak vanilyası da eklenip çırpıldıktan sonra hamur sıkma torbasına alınarak kızgın yağa şeritler halinde sıkıp pişirilir.
- Pişen churroslar şeker ve tarçın karışımına bulanıp servis tabağına alınır.
- Dilerseniz erittiğiniz çikolata ile de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun 💕💕.
1, 5 yumurta için 1 yumurtanın tamamını koyduktan sonra kase içerisine aldığımız öbür yumurtanın da yarısı kadarını koyuyoruz
Churros Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








