Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı fındık

Kreması için

  • 2 paket labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 300 gram dondurulmuş yahut taze vişne
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tabanı için; burçak bisküvi ve fındığı robottan geçirip un haline getirelim margarini eritip yoğurma kabında birleştirip yoğuralım ben büyük uzunluk kalıp kullandım altına yağlı kağıt serilmiş kalıba bardak yardımıyla düzeltelim.
  2. Kreması için; labne ve sıvı kremayı çırpıp üzerine tek tek yumurtaları kırıp toz şeker, nişasta, vanilya ekleyip çırpalım bu karışımı kalıba dökün.
  3. 160 derece fırında fansiz kısmı açıp atalım onunla birlikte çatlaması için fırına sağlam kapta su doldurup bırakalım üzeri kırınca kremanın fırını kapatıp, soğuyana kadar içinde bırakalım.
  4. Bu ortada suyu tencereye alıp, vişneleri eritelim, nişastayı ve toz şekeri ekleyip kaynayana kadar kaynatalım.
  5. Soğuyan vişneli sosu soğuyan cheskek üzerine döküp, dinlendirelim dolapta afiyet olsun.

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluktan Patatesli Börek
Lorlu Biber
Susamlı Tahinli Kek
Paçanga Böreği (5 Dakikada)
Portakallı Kek
Tavuk Göğsü Tatlısı
Hdabla | © 2025 |