Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı fındık
Kreması için
- 2 paket labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Vişne sosu için;
- 1 su bardağı su
- 300 gram dondurulmuş yahut taze vişne
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tabanı için; burçak bisküvi ve fındığı robottan geçirip un haline getirelim margarini eritip yoğurma kabında birleştirip yoğuralım ben büyük uzunluk kalıp kullandım altına yağlı kağıt serilmiş kalıba bardak yardımıyla düzeltelim.
- Kreması için; labne ve sıvı kremayı çırpıp üzerine tek tek yumurtaları kırıp toz şeker, nişasta, vanilya ekleyip çırpalım bu karışımı kalıba dökün.
- 160 derece fırında fansiz kısmı açıp atalım onunla birlikte çatlaması için fırına sağlam kapta su doldurup bırakalım üzeri kırınca kremanın fırını kapatıp, soğuyana kadar içinde bırakalım.
- Bu ortada suyu tencereye alıp, vişneleri eritelim, nişastayı ve toz şekeri ekleyip kaynayana kadar kaynatalım.
- Soğuyan vişneli sosu soğuyan cheskek üzerine döküp, dinlendirelim dolapta afiyet olsun.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






