Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- İsteğe nazaran fındık ve ceviz
Ortası için;
- 700 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu krema (200 gr)
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- Lotuslu
Tam cheescake için :
- 1 kase orman meyvesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak burçak bisküviyi rondodan çekip un haline getirelim içine tereyağını da döküp kalıbımızın tabanına bir bardak yardımıyla yerleştirelim ve dolaba kaldıralım.
- İç harcı için de karıştırma kabına labne ,krema ,şekeri alalım ,un ,nişasta ve vanilyayı da eleyerek ekleyelim.
- İyice karıştıktan sonra da yumurtalarımızı trk tek ekliyoruz ve yeterlice karıştığından emin oluyor.
- Buzdolabındaki tabanımızı çıkarıp yaptığımız iç harcı dökelim ve 160 derece evvelce ısıtılmış fanlı ayarda fırına verelim fırınımızın içine de bir kapta su koyalım ki cheescakimiz çatlaması.
- Ben kelepçeli kalıpta yaptım siz de ister borcamda ister kelepçeli kalıpta yapabilirsiniz.
- Kelepçeli kalıpta dışına alüminyum folyo sarın ki yan tarafları yanmasın.
- Kontrollü bir formda bakalım ortalama 1 saatte pişiyor üstü çok pembeleşmiyor o vakit içi çok katı olur. Hafif kalıbı salladığımızda sallanmaması gerek. Pişince çıkaralım ve oda ısısına geleseye kadar bekleyelim.
- En son da üstü için sosumuzu hazırlayalım, orman meyvesi ,şeker ,su ve nişastayı bir tencereye alalım ve kaynatalım isterseniz rondodan çekebilirsiniz lakin ben taneli bıraktım isteğinize nazaran.
- En son soğumuş sosumuz ve soğumuş cheescakimizin üstüne dökelim bir gece dinlenince daha hoş oluyor. Şimdiden afiyet olsun 😊.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







