Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 3 paket burçak bisküvi
- 150 gram fındık
- 150 gram margarin
- Yarım çay bardağı süt
Ara kat için:
- 500 gram labne
- 200 gram krema
- 1.5 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
Sos için:
- 350 gram böğürtlen
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su ( nişastayı açmak için )
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fındık ve bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz daha sonra margarini eritiyoruz ve toz karışıma süt + margarini ek edip yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıbımızın tabanına yayıyoruz.
- Dip dolapta beklerken;Bir kapta kremayı öbür bir kapta labneyi blender ile çırpıyoruz labne krema haline gelince.
- İkisini birleştiriyor ve üzerine şeker ilave ediyoruz şeker eriyene kadar blenderdan geçiriyoruz.
- Sonrasında yumurtaları tek tek ilave ediyor ve unu + vanilyayı ekliyoruz.
- 16o derecede 6o dakika.
- Fırına çatlamayı önlemek için bir kap su koyuyoruz.
- Piştikten sonra 1 saat daha fırında kapağı açık bekliyoruz.
- Tatlımız fırındayken böğürtlen şeker ve suyu ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca nişastayı su ile açıp kaynayan püreye ek ediyoruz.Blenderdan geçirebiliriz.
- 1 saat fırında kapağı açık bekleyen cheesecake in üstüne sosumuzu döküyoruz tercihen 1 gün ancak en az 3 -4 saat dolapta bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


