Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için:

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 150 gram fındık
  • 150 gram margarin
  • Yarım çay bardağı süt

Ara kat için:

  • 500 gram labne
  • 200 gram krema
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya

Sos için:

  • 350 gram böğürtlen
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su ( nişastayı açmak için )

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fındık ve bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz daha sonra margarini eritiyoruz ve toz karışıma süt + margarini ek edip yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıbımızın tabanına yayıyoruz.
  2. Dip dolapta beklerken;Bir kapta kremayı öbür bir kapta labneyi blender ile çırpıyoruz labne krema haline gelince.
  3. İkisini birleştiriyor ve üzerine şeker ilave ediyoruz şeker eriyene kadar blenderdan geçiriyoruz.
  4. Sonrasında yumurtaları tek tek ilave ediyor ve unu + vanilyayı ekliyoruz.
  5. 16o derecede 6o dakika.
  6. Fırına çatlamayı önlemek için bir kap su koyuyoruz.
  7. Piştikten sonra 1 saat daha fırında kapağı açık bekliyoruz.
  8. Tatlımız fırındayken böğürtlen şeker ve suyu ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca nişastayı su ile açıp kaynayan püreye ek ediyoruz.Blenderdan geçirebiliriz.
  9. 1 saat fırında kapağı açık bekleyen cheesecake in üstüne sosumuzu döküyoruz tercihen 1 gün ancak en az 3 -4 saat dolapta bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bride Partisi İçin Yaş Pasta
Kandil Simidi
Airfrey’de Kahvaltıya İki Çeşit Milföy Börek
Efsane Sütlaç
Kuru Patlıcan Dolması
Havuç Kızartması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet