Cevizli Üzümlü Lezzet Topları
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
- 1 kase dövülmüş ceviz
- 1 kase kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve sıvı yağ uygun bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu ek edilerek yeterlice yoğrulur.
- Ayrı bir kapta dövülmüş ceviz, kuru üzüm ve tarçın harmanlanır.
- Kurabiye hamurundan yumurta büyüklüğünde kesimler alınır ve avuç içinde yuvarlak olacak halde açılır.
- Ortasına cevizli üzümlü harçtan bir tatlı kaşığı kadar konulur.
- Yuvarlak şekillendirilerek kapatılır.
- Parmak biçiminde uzun da yapılabilir.
- Yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 13-15 dakika denetimli pişirilir.
- Pişen kurabiyenin birinci sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















