Cevizli Üzümlü Lezzet Topları

Cevizli Üzümlü Lezzet Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için:

  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Cevizli Üzümlü Lezzet Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker ve sıvı yağ uygun bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu ek edilerek yeterlice yoğrulur.
  3. Ayrı bir kapta dövülmüş ceviz, kuru üzüm ve tarçın harmanlanır.
  4. Kurabiye hamurundan yumurta büyüklüğünde kesimler alınır ve avuç içinde yuvarlak olacak halde açılır.
  5. Ortasına cevizli üzümlü harçtan bir tatlı kaşığı kadar konulur.
  6. Yuvarlak şekillendirilerek kapatılır.
  7. Parmak biçiminde uzun da yapılabilir.
  8. Yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  9. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 13-15 dakika denetimli pişirilir.
  10. Pişen kurabiyenin birinci sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Cevizli Üzümlü Lezzet Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Şehriye Pilavı
Ayvalı Pancar Mezesi
Fit Unsuz Şekersiz Kakaolu Kurabiye
Elmalı Rulo
Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim
Glutensiz Kfc Tadında Tavuk
Hdabla | © 2025 |