Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1-2,5 su bardağı şeker
- 2-3 su bardağı su
Hamuru için;
- 1-125 gram margarin
- 2-yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 3-1-1,5 su bardağı un
- 4-1 çay bardağı irmik
- 5-1 adet yumurta
- 6-1 paket vanilya
- 7-1 paket kabartma tozu
Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet ocağa alınır 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı üzerine yumurta irmik eklenip yoğurulur.
- Ardından ceviz kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Avuç içinde beze biraz açılıp bıçakla form verilir, fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Soğuk şerbet sıcak tatlıya dökülür.
- En az 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır deneyeceklere afiyet olsun.
Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


