Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook)

Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram iç ceviz
  • 1 su bardağı kuru dut (isterseniz olağan şekerde kullanabilirsiniz, orjinal tanımda şeker kullanılıyor.)
  • 1 adet yumurta

Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ceviz ve kuru dutu robottan düzgünce inceltene kadar çekin. Dut buzdolabında beklemiş olmalı sertleşmesi gerekiyor robottan çekmek için.
  2. Yoğurma kabına alın üzerine 1 yumurta kırıp yoğurun. Cevizinde yağı çıkacağı için çabucak toparlanacak.
  3. Ceviz büyüklüğünde alıp toplar halinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Ben 19 adet çıkardım.
  4. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin daha fazla kalmasın yanar.

Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Pankek
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!
Ramazan Pidesi (Ev Usulü)
İçli Köfte
Fırında Tüm Tavuk
Hdabla | © 2025 |