Fasülye Diplesi

Fasülye Diplesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1000 gram taze fasulye ( küçük doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Servis için süzme yoğurt

Fasülye Diplesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğan ve sarımsakları yavaşça kavurun.
  2. Salçayı, baharatları, domatesi ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine küçük küçük doğradığınız fasulyeleri ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatın.
  5. Fasülyeler çok az yumuşayana kadar pişirin.
  6. Daha sonra üzerine pirinç ve sıcak suyu gezdirin.
  7. Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Oda sıcaklığına geldikten sonra yoğurt ile servis edin.Afiyet olsun!.

Fasülye Diplesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğoça
Muhammara
Pastane Usulü Şekerpare
Kahvaltılık Chia
Enginarlı Pilav
Enfes Muzlu Brownie Tadında Kek
Hdabla | © 2025 |