Fırında Pırasalı Kek

Fırında Pırasalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane pırasa beyaz uç kısımları
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme) 70g
  • 3 yemek kaşığı mısır unu (tepeleme) 70g
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Çörek otu

Fırında Pırasalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları minik minik doğruyoruz patatesleri rendeliyoruz. Hepsini derin bir kaba alıp, bir çay bardağı yağı ek edip karıştırıyoruz.
  2. Üzerine; yumurta, yoğurt, un, mısır unu, tuz, kabartma tozu karabiber pulbiber ek edip, uygunca yoğuruyoruz.
  3. Uygun bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz, üzerinede iki kaşık sıvı yağ sürüp, harcımızı üzerine boşaltıp, eşit yayıyoruz üzerine çörek otu serpiyoruz.
  4. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Pırasalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Tavada Pratik Kazandibi
Sebzeli Mücver
Kırmızı Pancar Mezesi
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Hdabla | © 2025 |