Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)

Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un (kıvamına nazaran yavaş yavaş ekleyin)
- 2 adet yumurta
- 1 küçük havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 portakalın suyu ve kabukları
Üzeri için;
- Pudra şekeri ️
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, portakal suyu ve kabuğu, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin.
- Rendelenmiş havucu ve iri kıyılmış cevizi karışıma katın.
- Unu Denetimli Ekleyin 🌾Unu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve spatula ile karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Kekiniz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.✔
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






