Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase ceviz ceviz
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası

Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cevizleri ılık suda bekletin. Böylelikle yumuşarlar ve daha kolay ipe geçerler.
  2. Cevizleri kurutun ve akabinde ipe dizin.
  3. Tencereye suyu nişastayı ve unu alıp karıştırın.
  4. Sonrasında şekeri ve pekmezi ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.
  5. Parlak bir renge döndüğü vakit hazırdır.
  6. Sonrasında ceviz sucuklarını tencereye daldırın ve her yeri kaplanana kadar bulayalım.
  7. Çamaşır asacağı, askılık, oklava vs astıktan sonra güneşte en az 5-6 gün kurutun.
  8. Artan pekmez harcını yağlı kâğıda yayıp pestil yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.

Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Lezzetinde Tahinli Çörek (Videolu)
Puding Dolgulu Kek
Truff Topları
Tavuklu Krep Bohçası
Ezogelin Çorbası
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |