Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 adet ceviz
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı üzüm pekmezi

Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cevizleri ayıklayıp yıkayın ve her cevizi ikiye yahut dört’ e bölün. Kalın bir ipe iğne yardımı ile eşit boyutlarda dizin.
  2. Derin bir tencereyi tüpe almadan evvel, içinde nişastayı, unu ve suyu dökün. Tencerede oluşan topaklık gidene kadar karıştırın.
  3. Ardından tencereyi tüpe alın ve kısık ateşte yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar malzemeyi karıştırmaya devam edin.
  4. Koyulaşma oluşunca, içine pekmezi dökün ve tekrar karıştırmaya devam edin. Cevizli sucuk için macunumuz hazır.
  5. Son olarak ipe dizdiğiniz cevizleri tencere de ki macuna kaşık yardımı ile bulayın.
  6. Her bulacağınız cevizli sucuğunuzu, fazla kalan ipi ile bir askıya sırası ile bağlayın.
  7. 36 saat beklettikten sonra cevizli sucuklar hazır. Afiyet olsun 🍴♨️.

Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabağı Çorbası
Tartolet
El Açması Patatesli Börek
Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi-Pratik Yaz Yemeği (Videolu)
Magnolia
Krepten Mantı Tadında Efsane Bir Ana Yemek
Hdabla | © 2025 |