Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk Tanımı İçin Malzemeler
- 30 adet ceviz
- 1 paket şeker vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı üzüm pekmezi
Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cevizleri ayıklayıp yıkayın ve her cevizi ikiye yahut dört’ e bölün. Kalın bir ipe iğne yardımı ile eşit boyutlarda dizin.
- Derin bir tencereyi tüpe almadan evvel, içinde nişastayı, unu ve suyu dökün. Tencerede oluşan topaklık gidene kadar karıştırın.
- Ardından tencereyi tüpe alın ve kısık ateşte yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar malzemeyi karıştırmaya devam edin.
- Koyulaşma oluşunca, içine pekmezi dökün ve tekrar karıştırmaya devam edin. Cevizli sucuk için macunumuz hazır.
- Son olarak ipe dizdiğiniz cevizleri tencere de ki macuna kaşık yardımı ile bulayın.
- Her bulacağınız cevizli sucuğunuzu, fazla kalan ipi ile bir askıya sırası ile bağlayın.
- 36 saat beklettikten sonra cevizli sucuklar hazır. Afiyet olsun 🍴♨️.
Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







