Cevizli Peynirli Erişte

Cevizli Peynirli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte (ev imali kullandım)
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-7 adet iri kıyılmış ceviz
  • Tuz
  • Pulbiber (tercihe bağlı olarak)

Cevizli Peynirli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 6 bardak suyu tuzu ve çok az zeytinyağı koyup kaynatın.
  2. Erişteyi döküp, haşlayın.
  3. Haşlanmış erişteyi süzgeçten geçirin.
  4. Üzerine soğuk su dökün hamur dirileşsin.
  5. Süzülen erişteyi tekrar tencereye boşaltın.
  6. Ocağı en kısık ateşte tutun.
  7. Küçük bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyup cevizi hafif kavurun.
  8. İçine çay kaşığı ucuyla pul biber atıp ocağı kapatın.
  9. Eriştenin üzerine dökün.
  10. Kaşar peynirinide ek edip, karıştırın.
  11. Kaşar eridikten sonra ocağı kapatın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Not:Her türlü peyniri kullanabilirsiniz. Erişteye börek lezzeti verdiği için kaşar peyniri kullandım.

Cevizli Peynirli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mayalı Pişi
Pişmeyen Mozaik Pasta
Hazır Yufkayla Baklava
Soğuk Kahve
Açma (Sade Ve İçi Dolgulu)
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |