Cevizli Peynirli Erişte
Cevizli Peynirli Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı erişte (ev imali kullandım)
- Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-7 adet iri kıyılmış ceviz
- Tuz
- Pulbiber (tercihe bağlı olarak)
Cevizli Peynirli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 6 bardak suyu tuzu ve çok az zeytinyağı koyup kaynatın.
- Erişteyi döküp, haşlayın.
- Haşlanmış erişteyi süzgeçten geçirin.
- Üzerine soğuk su dökün hamur dirileşsin.
- Süzülen erişteyi tekrar tencereye boşaltın.
- Ocağı en kısık ateşte tutun.
- Küçük bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyup cevizi hafif kavurun.
- İçine çay kaşığı ucuyla pul biber atıp ocağı kapatın.
- Eriştenin üzerine dökün.
- Kaşar peynirinide ek edip, karıştırın.
- Kaşar eridikten sonra ocağı kapatın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Not:Her türlü peyniri kullanabilirsiniz. Erişteye börek lezzeti verdiği için kaşar peyniri kullandım.
Cevizli Peynirli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















