Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüs yahut kemiksiz but
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 100 gram lays
  • 100 gram doritos
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuklarımızı birebir boyutta julyen keselim.
  2. Bir kaba yumurta, yoğurt, tuz ,kırmızı biber ,kekik ,şeker ,zeytinyağı ve unu ek edip karıştıralım ve tavukları içine ekleyip üzerine tabak koyup en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  3. Cipslerimizi parçalayıp karıştıralım.
  4. Tavuklarımızı bir bir fazla sosundan arındırıp cips karışımına ekleyelim.
  5. İyice bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
  6. Üzerine zeytinyağını gezdirelim ve evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim denicek olanlara afiyet olsun ❤️.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Güveçte Sütlaç
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzsuz Nafiye (Videolu)
Tahinli Zeytinyağlı Kıtır Kurabiye
Evde Kolay Hamburger
Fit Poğaça
Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği
Beyti Kebap
Hdabla | © 2025 |