Cevizli Baklava

Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket 800 gr baklava yufkası
- 400 gr ceviz içi (robotta ince ince çekilcek)
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Üzeri için
- 250 gram teremyağ gurme kaymaklı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklava yufkasını açıp tepsinizin uzunluğunda keselim ,kestiğimiz modülleri bir kenara alıp bekletelim.
- Şerbetimiz kaynayınca 10 dakika daha kaynatalım.
- Tepsinizin altını hafifden yağlayalım.
- Yufkamızı ikiye ayıralım (40 tane yufka var içinde).
- Yağladığımız tepsimizin içine 2şer 2şer dizelim ,her 2 kat ortasına erittiğimiz yağdan sürelim az az.
- Kestiğimiz kesim yufkaları alt kısma yerleştirelim ortasına ceviz içlerimizi katalım.
- Kalan yufkamızı da birebir biçimde dizip yağlalım.
- Baklavamızı keselim üzerine kalan teremyağımızı dökelim ve tekrardan kestigimiz yerlerden bir daha geçelim.
- 180 derecelik fırında denetimli biçimde alt üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetimde ılık bir halde döküp 4-5 saat dinlendirip servis edelim.
Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

