Cevizli Bademli Un Helvası

Cevizli Bademli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ve badem

Cevizli Bademli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şekeri derin bir tencereye alarak ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede karıştırıp tereyağını eritelim.
  3. Eriyen yağın içine denetimli bir halde unu ek edelim. Kısık ateşte daima karıştırarak unu kavuralım.
  4. Un güzelce kavrulduğunda kokusundan ve renginden bunu anlarız. Unumuz hafif kahve rengi almış olmalı.
  5. Son olarak kavurduğumuz unun üzerine şekerli sütü ek edip kavurmaya devam edelim.
  6. Süt yeterlice çekip kremsi kıvamda olana kadar kavurmaya devam edelim.
  7. Koyulaşan helvamizin içine ceviz ve bademleri ekleyerek karıştıralım ve bir kaşık yardımı ile sıcakken form verelim.

Cevizli Bademli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte (Anne Tarifi)
Maş Fasulye Salatası
Ispanaklı Kek
Nutella Dolgulu Çörek (Berliner) (Videolu)
Ek Gıda Dönemi Hızlı Kahvaltı
Yulaflı Fit Pankek
Hdabla | © 2025 |