Cevizli Bademli Un Helvası
Cevizli Bademli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ve badem
Cevizli Bademli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve şekeri derin bir tencereye alarak ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede karıştırıp tereyağını eritelim.
- Eriyen yağın içine denetimli bir halde unu ek edelim. Kısık ateşte daima karıştırarak unu kavuralım.
- Un güzelce kavrulduğunda kokusundan ve renginden bunu anlarız. Unumuz hafif kahve rengi almış olmalı.
- Son olarak kavurduğumuz unun üzerine şekerli sütü ek edip kavurmaya devam edelim.
- Süt yeterlice çekip kremsi kıvamda olana kadar kavurmaya devam edelim.
- Koyulaşan helvamizin içine ceviz ve bademleri ekleyerek karıştıralım ve bir kaşık yardımı ile sıcakken form verelim.
Cevizli Bademli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






