Çeşm-i Nigar Çorbası

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri yıkayarak suyunu süzün ve bekletin.
  2. Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  3. Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Mercimekleri de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ek edip, mercimekler yumuşayıp dağılınca kadar pişirin.
  5. Çorbamızın terbiyesi için süt, limon suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpın.
  6. Mercimekler piştikten sonra ocağı kapatın ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin.
  7. Terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ek edin.
  8. Ocağın altını tekrar açıp çorbayı 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tuzu ek edin ve ocaktan alın.
  9. Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdırın.
  10. Son olarak sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çorbayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Airfry Keki (Yalancı Sufle)
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani ( Videolu)
Haşhaşlı Revani
Salep Tatlısı
Havuçlu Semizotu
Kırmızı Pancar Mezesi
Hdabla | © 2025 |