Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk litre süt
- Ceviz içi yada fındık içi isteğe bağlı
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar öncelikle deneyeceklere afiyet olsun biz biraz tatlı ve sütü bol sevdiğimiz için şekeri size fazla gelebilir siz isteğe nazaran azaltabilirsiniz.
- Sütü ve şekeri karıştırıp ocağa alalım biraz kaynadıktan sonra şerbet kıvamını alıcaktır.
- Güllaçları yapacağınız tepsi yahut borcama nazaran kırıp birinci tabakayı yerleştirin üzerine sıcak sütlü şerbetten az az dökün tıpkı süreci bir kaç kat olana kadar yapın.
- Aralara isteğe bağlı ceviz yahut fındık koyabilirsiniz biraz bekledikten sonra güllaç sütü emecektir.
- Dolapta biraz soğuttuktan sonra süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz.
Not : ben ceviz koymayı unutmuştum lakin sade de hoştu 😄.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


