Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk litre süt
  • Ceviz içi yada fındık içi isteğe bağlı

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar öncelikle deneyeceklere afiyet olsun biz biraz tatlı ve sütü bol sevdiğimiz için şekeri size fazla gelebilir siz isteğe nazaran azaltabilirsiniz.
  2. Sütü ve şekeri karıştırıp ocağa alalım biraz kaynadıktan sonra şerbet kıvamını alıcaktır.
  3. Güllaçları yapacağınız tepsi yahut borcama nazaran kırıp birinci tabakayı yerleştirin üzerine sıcak sütlü şerbetten az az dökün tıpkı süreci bir kaç kat olana kadar yapın.
  4. Aralara isteğe bağlı ceviz yahut fındık koyabilirsiniz biraz bekledikten sonra güllaç sütü emecektir.
  5. Dolapta biraz soğuttuktan sonra süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz.

Not : ben ceviz koymayı unutmuştum lakin sade de hoştu 😄.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Mangal Lezzetini Tatmanın Yolu: Tost Makinesinde Izgara Soslu Kanat Tarifi (Videolu)
Elmalı Tarçınlı Kek Tadında Granola
Karışık Turşu Tam Ölçülü
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Yalancı Tavuk Göğüsü
Pasta Tarifi
Hdabla | © 2025 |