Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamur materyali;
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapıma iç harcı ile başlıyoruz, kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyip şeker ile ocakta pişiriyoruz.
- Ocağı kapatınca tarçını ek ediyoruz.
- Harç soğurken oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağını ve yoğurdu, sirkeyi karıştırma kabında karıştırıyoruz.
- Ardından un hariç kalan materyalleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Unu denetimli ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Biraz unla düz bir tabanda hamuru merdane ile açıyoruz.
- Ben açmış olduğum hamurun üzerine kelepçeli kalıbın halka kısmını kullanarak bir alan belirledim.
- Halkanın ortasına elma harcını yaydım. Halka kullanmayadabilirsiniz. Ben yalnızca hali düzgün olsun istedim.
- Halkayı kaldırınca orta kısmında elma harcı bulunan tartın kalan kenarlarını dilediğimiz üzere şekillendirip tartı pişme etabına getiriyoruz.
- 180 derecede üstü kızarana dek pişiriyoruz. Ben fırını hamuru şekillendirme basamağındayken ısıtmaya başladım.
- Pişen tartı biraz soğuyunca pudra şekeri ile süslüyoruz.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
