Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamur materyali;

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Süslemek için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapıma iç harcı ile başlıyoruz, kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyip şeker ile ocakta pişiriyoruz.
  2. Ocağı kapatınca tarçını ek ediyoruz.
  3. Harç soğurken oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağını ve yoğurdu, sirkeyi karıştırma kabında karıştırıyoruz.
  4. Ardından un hariç kalan materyalleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Unu denetimli ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  6. Biraz unla düz bir tabanda hamuru merdane ile açıyoruz.
  7. Ben açmış olduğum hamurun üzerine kelepçeli kalıbın halka kısmını kullanarak bir alan belirledim.
  8. Halkanın ortasına elma harcını yaydım. Halka kullanmayadabilirsiniz. Ben yalnızca hali düzgün olsun istedim.
  9. Halkayı kaldırınca orta kısmında elma harcı bulunan tartın kalan kenarlarını dilediğimiz üzere şekillendirip tartı pişme etabına getiriyoruz.
  10. 180 derecede üstü kızarana dek pişiriyoruz. Ben fırını hamuru şekillendirme basamağındayken ısıtmaya başladım.
  11. Pişen tartı biraz soğuyunca pudra şekeri ile süslüyoruz.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Taco
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Poğaça Tarifi
2 Kabakla Kakaolu Nefis Nemli Kek Tarifi
Lazanya Tadında Börek (Videolu)
Yumuşacık Kaşarlı Köfte
En Kolay Açma Tarifi
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet