Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)

Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı un (ben hafif sert olacak formda ayarladım)
- Bir tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Patates
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Soğan
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ezip içerisine doğradığımız soğanı ve baharatları atıp karıştırıyoruz. Oluşan harcı bir kenara koyup hamura geçiyoruz.
- Hamur için; unu yoğurma kabına koyup azar azar su ekliyoruz ve hamurumuz kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Ele yapışmayan, hafif sert bir hamur olacak.
- Sonra elde ettiğimiz hamuru ne çok ince, ne çok kalın olacak halde açıp bir su bardağı ile yuvarlak olacak halde kesiyoruz. İçerisine patates harcından koyup balıksırtı üzere içe bükerek kapatıyoruz.
- Ben biraz dinlenmesi ve tepsermesi için beklettim böylelikle dağılmıyor sizde bir saat kadar bekletebilirsiniz.
- Ardından kaynayan suya atıp pişiriyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz afiyet olsun.
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




