Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi)

Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Harcı için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Çeyrek demet maydanoz
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, sıvı yağ, şeker, tuz ve maya şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un denetimli bir biçimde ek edililerek güzelce yoğrulur.
- Hamurun üzerini streçleyip ve pak bir örtü ile örtülür.
- Mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.
- Harcı için soğan, kırmızı kapya biber, yeşil biber ve domates robotta düzgünce çekilir.
- Maydanoz bıçak ile ince ince doğranır.
- Uygun bir kaba kıyma alınır.
- Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve robotta çektiğimiz soğan ve biber kıymaya ek edilir.İyice yoğrulur.
- Mayalanan hamur sekiz eşit kesime bölünür.
- Un serpilmiş tezgahta hamurun kenarları bir parmak genişliğinde kabarık olacak biçimde el ile ortasına bastırarak açılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine açılan hamurlar alınır.
- Ortasına kıymalı harçtan ek edilir.
- Yarım saat kadar tepside hamur biraz daha mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dk denetimli pişirilir.
- Pişen cantıkların kenarına tereyağı sürülür. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












