Mis Gibi Tereyağlı Bulgur Pilavı

Mis Üzere Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • Tuz
  • Tereyağ
  • 1 su bardağı et suyu

Mis Üzere Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize 4 su bardağı su ve et suyu ek ediyoruz kaymamasını bekliyoruz.
  2. Kaynayan suyumuz bir tatlı kaşığı tuz atıp pilavlık bulgurumuzu ekleyip 10 dakika kısık ocakta pişmesini bekliyoruz.
  3. Suyunu çeken bulguru pilavımızı altını kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
  4. İsteğine nazaran tereyağı sos tavamıza alıp ben çok az sıvı yağ da koyuyorum daha parlak hoş olsun diye tavsiye ederim.
  5. Yağımız pembeleşene kadar kavuruyoruz pilavınızın üzerine döküp düzgünce harmanlıyoruz eşit ölçüde tereyağ alsın diye bulgur pilav servisi hazır afiyet olsun.

Mis Üzere Tereyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudra Şekerli Şerbetli Tatlı
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Haşhaşlı Kalburabastı
Rulo Pasta Tarifi (Videolu)
Yaprak Sarma
Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet