Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti)

Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker (30gr)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ (80 ml)
  • 1 paket instant kuru maya (10gr)
  • 350 gram un ( 3 su bardağı )
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 1 adet orta soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet orta domates
  • 250 gram dana kıyma
  • Maydanoz (yarım bağ)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamur gereçlerini uygun bir kapta yoğuralım ,unu azar azar ek edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim, üzerini streç sinemayla kapatıp yaklaşık 45 dk hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakalım.
  2. Üst malzemeyi hazırlayalım kabuklarını soyduğumuz domatesleri çekirdeklerini çıkarıp dörde böldüğümüz biberleri soğanı tek tek rondodan geçirip uygun bir kaba alalım ,elimizle suyunu sıkıp kıyma ile birleştirelim.
  3. Baharatlarını ince kıydığımız maydanozu ve domates salçasını ekleyip tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
  4. Mayalanan hamuru 12 eşit kesime bölelim ,2 fırın tepsisine yağlı kağıt serelim bezeleri tepsiye yerleştirelim.
  5. Ortasını parmağımızla bastırarak hal verelim, kenarına yumurta sarısı sürüp kıymalı harcı ortasına koyalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 ° alt üst fanlı ayarda kızarıncaya kadar pişirelim, enfes cantık pidemiz hazır deneyecek olanlara afiyet olsun.

Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolgulu Kalburabastı
Patatesli Rulo Poğaça (Pastanelere Rakip)
Islak Kurabiye Tarifi
Ispanaklı Patates Graten
Brokoli Salatası
Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |