Çankırı Yoğurtlu Çorba

Çankırı Yoğurtlu Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 avuç haşlanmış nohut
  • 2 avuç paket erişte
  • 2 kepçe yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Çankırı Yoğurtlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve erişteyi bir tencereye alıyoruz ,1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz, üzerine geçmeyecek halde çok az ölçüde daha evvelce nohutları haşladığım için 10 dakikada eriştelerle birlikte haşlıyoruz.
  2. Sonra bir kaseye iki kepçe yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ,1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı un koyup çırpıyoruz .
  3. Sonra çorbamızın suyundan yavaş yavaş bir biçimde yoğurtlu harcın içine 3 yemek kaşığı koyuyoruz sonra bir kere yeniden çırpıp çorbanın içerisine yavaş yavaş döküyoruz.
  4. Tereyağını küçük bir tavaya ve 1 tatlı kaşığı toz biberi naneyi ekleyip yağı hazır edelim, 5 dakika daha pişirilen çorbanın içerisine yağı yavaşça dökelim. Afiyet olsun👌.

Çankırı Yoğurtlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Kızartması
Zahterli Yoğurt (Kahvaltılar İçin Tam Bandırmalık)
Kakaolu Puding
Elmalı Kurabiye
Elmalı Kek
Çikolatalı Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |