Çanakta Haydari

Çanakta Haydari Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Çanak için;

  • 2 adet yufka
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

Çanakta Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı tezgahta 2 ye katlayalım.
  2. Ardından görseldeki üzere keselim.
  3. Tart kalıbı yağlayıp yufkaları dizelim.
  4. Güzelce bastırıp sos gerecini sürelim.
  5. 180 derece fırında pişirelim.
  6. Haydari materyallerini karıştırıp sıkma torbasına alalım.
  7. Yufkanın orta kısmına sıkıp dilediğiniz üzere süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun.

Çanakta Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Börek
Sebzeli Karabuğday Pilavı
Tavuk Baget Kızartması
5 Malzemeli Tek Tava Kahvaltı
Patatesli Kesme Poğaça
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |