Çakallı Menemeni

Çakallı Menemeni Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 g kadar lisan peyniri ya da kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tepeleme)
  • Tuz

Çakallı Menemeni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayarak doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Tavaya tereyağını alarak eritelim ve biberleri ek edelim. Biberler kavrulduktan sonra domatesleri ek ederek kaynayana kadar bekleyelim.
  2. Kaynayan ve yumuşayan domatesleri patates ezici ile güzelce ezelim. Domatesler pişene kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra kırmızı toz biberi ek edelim karıştıralım.
  3. Peynirleri tel tel bölerek menemene ekleyelim, peynirler eriyene kadar karıştıralım. Son olarak yumurtaların sarısını menemene ek edelim, tuzunu da ekleyerek karıştıralım.
  4. Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alalım. Miss kokusu ile çakallı menemenimiz servise hazır. Menemen sevmeyen yoktur fakat çakallı menemeni bağımlılık yapabilir baştan uyarmak isterim 🙂 deneyeceklere afiyet olsun…☘️☘️

Çakallı Menemeni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eskimeyen Lezzet Karışık Kızartma
Valute Soslu Ravioli
Tam Buğday Lavaş
Zeytinyağlı Bamya
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon
Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |