Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 elma ufakça kesilir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanillin
- 1 su bardağı tozṣeker
- 3 su bardağı un
- 5 yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına elma hariç tüm materyaller konur ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
- Kek kalıbının alt kısmına yağlı kağıt serilir ve kenarları yağlanır. Bunu isterseniz sıvı yağ ve yahut margarin ilede yapabilirsiniz.
- Kek hamuru fırın kabına dökülür ve üzerine elma modülleri el ile yavaş yavaş konur.
- Fırının orta kısmında pişmeye bırakılır. Pişme mühleti fırının modeline nazaran değişkenlik gösterir fakat genel olarak uzun sürer aşağı üst 1 saat. Bu 50 dakika dan 1 saat 15 dakika ortası olabilir.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile test edebiliriz. Kürdan kekin ortasına batırılıp çıkartılır şayet kürdan pak ise kek pişmiş demektir.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
