Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 elma ufakça kesilir
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanillin
  • 1 su bardağı tozṣeker
  • 3 su bardağı un
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına elma hariç tüm materyaller konur ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
  2. Kek kalıbının alt kısmına yağlı kağıt serilir ve kenarları yağlanır. Bunu isterseniz sıvı yağ ve yahut margarin ilede yapabilirsiniz.
  3. Kek hamuru fırın kabına dökülür ve üzerine elma modülleri el ile yavaş yavaş konur.
  4. Fırının orta kısmında pişmeye bırakılır. Pişme mühleti fırının modeline nazaran değişkenlik gösterir fakat genel olarak uzun sürer aşağı üst 1 saat. Bu 50 dakika dan 1 saat 15 dakika ortası olabilir.
  5. Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile test edebiliriz. Kürdan kekin ortasına batırılıp çıkartılır şayet kürdan pak ise kek pişmiş demektir.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasanın En Lezzetli Hali Pırasa Mücver
Muhacir Böreği
Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)
Kereviz Çorbası
Nohutlu Çıtır Yufkalı Salata
Cup Kek Tarifi (Sosu İle Şahane)
Hdabla | © 2025 |