Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağın sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke

Peynirli iç harcı için;

  • Bir kese beyaz peynir
  • Lor

Ispanaklı iç harcı için;

  • Ispanak
  • 2 adet soğan
  • Kara biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufka tezgaha serilir süt ,sıvı yağ ,un sirke ,maden suyu karışımı yufkaya hoş bir halde sürülür.
  2. Yufka d halinde ikiye katlanır ve karşımdan tekrar sürülür.
  3. Yufkalar birinci olarak 2 ye kesilir kesilen 2 kesim 4 e bölünür toplada 8 e bölünür.
  4. Bölünen modüllere iç harçtan konur ve elif böreği üzere sarılır ve derin dondurucuya konur.
  5. Pişirme esnasında buzları çözülmeden 180 derecelik fırında denetimi bir formda pişirilir.Afiyet olsun. 😊.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Muska Böreği
Çanakta Haydari
Puf Puf Poğaça
Üzümlü Cevizli Kek
Kg Verdiren Tarifim
Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet