Bulut Kek

Bulut Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️4 yumurta
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1,5 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️1 limon kabuğu rendesi
  • ️2 su bardağı buğday nişastası

Bulut Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri 3-4 dakika köpürüp kabarana kadar çırp.
  2. Diğer gereçleri ekle tekrar çırp. Dikkat etmen gereken buğday nişastası olması, katiyetle farklı nişasta yada un katma dokusunu bozar.
  3. Yağladığın küçük uzunluk kare borcama hamuru dök.
  4. Kenarlarından hafif vurarak hava kabarcıklarını çıkar.
  5. Önceden ısınmış 170 derece fırında 35 dk pişmeye bırak.

Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗

Bulut Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Ev Köftesi
El Açması Baklava
Fırında Patatesli Tavuk
Karışık Turşu
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |