Bulut Kek
Bulut Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️4 yumurta
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1,5 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️1 limon kabuğu rendesi
- ️2 su bardağı buğday nişastası
Bulut Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri 3-4 dakika köpürüp kabarana kadar çırp.
- Diğer gereçleri ekle tekrar çırp. Dikkat etmen gereken buğday nişastası olması, katiyetle farklı nişasta yada un katma dokusunu bozar.
- Yağladığın küçük uzunluk kare borcama hamuru dök.
- Kenarlarından hafif vurarak hava kabarcıklarını çıkar.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında 35 dk pişmeye bırak.
Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗
Bulut Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















