Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram margarin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlayalım.
- Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kurabiye sıcak, şerbet soğuk olacak.
- Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım.
- Yumurtayı bir kaba alıp tek başına evvel bir çırpalım.
- Sonrasında sıvı yağı ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sonra oda sıcaklığındaki margarini ekleyelim ve margarin büsbütün içinde eriyene kadar elimizle yoğuralım.
- Sonrasında kalan tüm materyalleri ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayacak lakin yumuşacık bir hamur elde edeceğiz.
- Fırın tepsinizi yağlayın.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.
- Pişip pişmediğini anlamak için kürdan kullanabilirsiniz ancak dikkatli olun kurabiyeleriniz dağılmasın.
- Kurabiyeleriniz olduktan ve birinci sıcağı çıktıktan sonra kurabiyeleri tek tek şerbetli suya atıyoruz ve yalnızca 2-3 saniye tutup alıyoruz. Çok tutmayın dağılır:)
- Tabakladıktan sonra üzerini ister benim üzere hindistan ceviziyle yada antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz 🙋🏼♀️.
Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
