Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Üzüm yaprağı (yazın yaptığımız konserve üzüm yaprağı kullandım)

İçi için;

  • 5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nar ekşisi

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç için pirinçleri yıkıyoruz.
  2. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekliyoruz.
  3. Sonra salça, baharatlar,sıvı yağ ve nar ekşisi ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  4. Kavanozdan aldığım üzüm yapraklarının sularını elimde sıkıp tek tek ayırdım sonra bir tepsiye düz bir halde yerleştirip 1 çay kaşığı kadar iç koyup sardım.
  5. Hepsine birebir süreci uygulayıp bitiriyoruz.
  6. Tencereye dizip üstüne birkaç kesim dilinlenmiş limon koyuyoruz.
  7. Üstüne 1 yada 1-5 yk tuz serpip 1 çay bardağı kadar yağı da döküyoruz.
  8. Sarmaların üstüne çıkacak kadar sıcak kaynar suyu ekleyip ağzını kapatıp kaynatıyoruz.
  9. Kaynayınca kapağını yarı açıp 1 saat yada 40 dk pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:).

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcanlı Tavuk Salatası
Kornişon Turşu Mezesi
Baton Pasta
Tarhanalı Omlet
Şekilli Pastane Kurabiyesi
Enfes Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |