Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı toz şekeri bir tencereye alalım.
- Şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynama noktasına kadar ısıtalım.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra soğuması için şerbeti bir kenarda bekletelim.
- Kurabiyenin hamuru için yarım paket margarin yahut tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakaoyu yoğurma kabına alarak elimizle biraz karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ben bu tanımda toplamda 3 su bardağı un kullandım. Unun cinsine nazaran bu ölçü biraz değişebilir bu yüzden denetimli olarak eklemenizde yarar var.
- Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak elimizde yuvarlayalım.
- Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Bu ölçülerle 23 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
- Kakaolu kurabiyelerimizi evvelden 180 derece ısıttığımız fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve birinci sıcaklığın çıkması için 1-2 dakika bekletelim.
- Daha sonra soğuyan şerbeti bir kaba aktaralım.
- Kurabiyeleri çatal yardımıyla tek tek şerbete batırarak servis tabağına dizelim.
- Kurabiyeler ılık, şerbeti soğukken kısa müddette şerbetini çekecektir. Bu nedenle kurabiyeleri çok fazla soğutmadan şerbete batırmalısınız. Afiyet olsun.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
