Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay bardağında biraz eksik damla çikolata

Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Damla çikolata hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın.
  2. En son damla çikolatayı da ekleyip son kere yoğurun.
  3. Hamurdan küçük bezeler alın.
  4. Bu ölçüden 15-16 adet kurabiye çıkıyor.
  5. Bezeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  6. Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayar fansız fırında 8 dk pişirin.
  7. Burada fırının 180 derecede büsbütün ısınmış olduğundan emin olduktan sonra tepsiyi fırına verin.
  8. Çıktığında hayli çatlak ve kabarık görünen kurabiyeleriniz çıktıktan sonra biraz sönecek.
  9. Bu içinin hala nemli olduğundandır.
  10. Sıcakken yerlerinden oynatmayın çok kırılgan olabilirler.Soğudukça yüzeyi kıtırlaşacak içi ise nemli kalacak.
  11. Kurabiyeniz sönmesin isterseniz 10-11 dk kadar pişirebilirsiniz.
  12. Bu formda daha kabarık lakin daha kıtır bir kurabiye elde edersiniz.
  13. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Not: kapalı bir kapta saklarsanız içinin nemi kaybolmaz.

Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Biber Turşusu (Közlenmiş)
Cookie (Çikolata Parçalı Kurabiye)
Hindi Tandır
Brüksel Lahanası
Crumble Tarçınlı Cevizli Kek
Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma
Hdabla | © 2025 |