Browni Kek

Browni Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25 g)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (elenmiş)
Browni Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Islak kek tanımı için; birinci olarak yumurta, şeker güzelce çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
- Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
- Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
- Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika denetimli bir biçimde pişirilir. Ben üstüne evvel sütle ısladım kekin sonra çikolata sosu döktüm üstüne.
Browni Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
