Borcamda Kaşık Tatlısı

Borcamda Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 paket sıvı krema (200ml)

Tabanı için;

  • Hazır kek (damak tadına nazaran secebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 200 g bitter çikolata
  • 200 ml sıvı krema (krema yerine sütte kullanabilirsiniz)

Borcamda Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım un ve şekeri tencereye alalım, üzerine sütü dökelim pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpıp pişirelim .
  2. Altını kapatalım tereyağı, sıvı krema ve vanilin ekleyelim uygunca çırpalım.
  3. Hazır kekimizi borcamın tabanına ufakayalım üzerine muhallebiyi dökelim buz dolabonda 1 saat kadar dinlendirelim.
  4. Üzerine kremayı ısıtalım içine çikolataları kıralım eriyene kadar karıştıralım muhallebinin üzerine dökelim en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim ben üzerine çikolata rendedim siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Borcamda Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimekli Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheescake
Çubuk Pişi
Ara Öğünde Mükemmel Alternatifler! Hafif Ve Kalorisi Düşük Kurabiye!
Özbek Pilavı
Çıtır Simit
Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet