Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı

Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Kadayıf için;

  • 1 paket muhallebilik kadayıf (200- 300 gram kadar)
  • 100 -120 gram tereyağı yada margarin
  • 3 -3 ,5 yemek kaşığı şeker

Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir tavada sanayağı yada tereyağını eritiyoruz ,sonra muhallebilik kadayıfı atıp 1- 2 sefer döndürüyoruz, sonra şekeride ekleyip 2- 3 sefer de bu türlü döndürüp ocaktan alıyoruz. Tabikide kavururken daima karıştırıyoruz.
  2. Sonra muhallebi için bir tencereye vanilin hariç tüm malzemeyi koyun ve karıştırın.
  3. Kaynayıp pişene kadar karıştırarak pişirin, sonra vanilini ekleyin ve karıştırın .
  4. Sonra soğumaya bırakın, ortada karıştırın ,iki materyalde soğuk olacak halde bir borcama birinci olarak kadayıf sonra muhallebi sonra kadayıf olacak formda koyuyoruz .
  5. İsteğe nazaran kat sayıları değiştirilebilir sonra biraz oda sıcaklığında 10 dakka dinlendirin ve buzdolabına koyunuz sonra 1 -2 saat sonra servise hazır.

Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Maklube
Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik)
Marinara Soslu Köfte
Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta
Şalgamlı Makarna Salatası
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Hdabla | © 2025 |