Borcam Böreği

Borcam Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım yağlı peynir

Borcam Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine sosu yapıyoruz.
  2. Bir tane yufkayı borcama seriyoruz ,üzerine başka yufkayı modül parça yapıp diziyoruz.
  3. Üzerine sosu döküyoruz.
  4. 2-3 kat bu türlü yapıyoruz.
  5. Ondan sonra peynirini koyuyoruz ,diğer bir yufkayı da tekrar o denli dileyip üzerine sos döküp tekrar yufka bir tane yufkaları borcamın kenarında kalan yufkaları iç kısma çevirerek kalan sosun hepsini borcamın üzerinde gezdiriyoruz.
  6. İsterseniz üzerine çörek otu atabilirsiniz.
  7. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Borcam Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Mayasız Poğaça
Şeftali Tatlısı
Bounty Pasta
Kıbrıs Tatlısı
Bu Yazın Favorisi Olacak (Çıtır Nohutlu Semizotu Salatası)
Yelpaze Baklava (Videolu)
Hdabla | © 2025 |