Borcam Böreği
Borcam Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- Yarım yağlı peynir
Borcam Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine sosu yapıyoruz.
- Bir tane yufkayı borcama seriyoruz ,üzerine başka yufkayı modül parça yapıp diziyoruz.
- Üzerine sosu döküyoruz.
- 2-3 kat bu türlü yapıyoruz.
- Ondan sonra peynirini koyuyoruz ,diğer bir yufkayı da tekrar o denli dileyip üzerine sos döküp tekrar yufka bir tane yufkaları borcamın kenarında kalan yufkaları iç kısma çevirerek kalan sosun hepsini borcamın üzerinde gezdiriyoruz.
- İsterseniz üzerine çörek otu atabilirsiniz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Borcam Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








