Bonibonlu Kurabiye

Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve tereyağı kaba alın ve bir tel çırpıcı ile biraz çırpın.
- İçine sıvı yağını ekleyin biraz daha karıştırın.
- Yumurta ekleyip karıştırın.
- İçine kuru materyalden ekleyerek ilave edin ve bir spatula ile karıştırın.
- İçine damla çikolata ek edin, karıştırın.
- Elinizle yuvarlak hal vererek tepsiye yerleştirin.
- Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
- Pişirdikten sonra fırından çıkarın ve sıcak kurabiyelerin üstüne bonibonları hafif bastırarak yerleştirin. Afiyet olsun.
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






