Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit

Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz maya pakmaya
  • Alabildiğince un denetimi ekleyin

Bulamadık için;

  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Kavrulmuş susam
  • Kaşar ve sucuk

Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, sıvı yağ, maya, tuz, şeker, sirke ekleyip karıştırın sonra unu ek edip yeterlice yoğuralım unu denetimi ekleyin yumuşak hamur olacak ele yapışmayacak yoğurma süreci bittikten sonra yarım saat yahut 1 saat bekletin mayalansın.
  2. Ben sade simit yaptım bide kaşar ve sucuk dilimledim pekmezli su karıştırın, başka kaseyede kavrulmuş susam ekleyin.
  3. Dinlenen hamuru eşit formda bezeler yaptım yaptığım bezeleri şerit biçiminde yapıp simit biçimini veriyoruz, sonra pekmeze koyup süzüp kavrulmuş susam bulayıp tepsiye izliyorum.
  4. Birde sucuklu kaşarı ekledim sandviç ekmeği üzere form verip pekmez koyup süzüp kavrulmuş susam bulayıp tepsiye dizdim, üzerine bıçakla çizdim.
  5. Isıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Levrek
Nefis Brokoli Salatası Diyete Uygun
Çikolatalı Kurabiye
Basmati Pirinçli Biber Dolma
Bulgur Pilavım
Pastane Usulü Kuru Pasta
Hdabla | © 2025 |