Fırında Patates Püreli Mantar Sote

Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

Püresi için:

  • 5-6 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Dolgusu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 300-350 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 diş sarımsak (veya ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı köri

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanır ve sıcakken ezilirler.
  2. İçerisine süt, yağ ve baharatlar eklenerek uygunca karıştırılır ve kenara alınır.
  3. Tavaya yağ konulur.
  4. Soğan, sarımsak ve biberler sotelenir.
  5. Ardından minik doğranmış mantar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  6. En son köri ve soya sosu eklenerek birkaç dk daha pişirilir, ocaktan alınır.
  7. Küçük kare borcamın tabanı yağlanır.
  8. Üzerine patatesin yarısı konulur.
  9. Onun üzerine tüm mantarlı harç dökülerek eşit bir biçimde yayılır.
  10. En son kalan patates borcama konulur.
  11. Önceden ısıtılmış 170° fırında alt-üst ayarda pişmeye bırakılır.
  12. Pişmeden 5 dk evvel fırından alınıp kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına verilir.Afiyet olsun 😇.

Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Profiterol
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Tuzlu Kurabiye
Bebek Patates Köfte
Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu)
Mükemmel Soslu Nugget Salata
Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda)
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |