Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram fettucini makarna
- Yeteri kadar sıcak su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 100 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış havuç
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış kuru soğan
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış kereviz sapı
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çay bardağı su
- Tuz
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede zeytinyağında ince doğranmış kereviz sapı, havuç ve soğanı kavuruyoruz.
- Bir tavada tereyağı+zeytinyağı karışımında kıyma ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Kıyma kavrulunca tenceredeki sebzelerle birleştiriyoruz.
- Üzerine domates püresi ekleyip karıştırıyoruz, salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte 15-20 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Sos pişerken makarnayı haşlıyoruz.
- Haşlanan makarnayı sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
- Sosla bütünleşen makarnayı tabağa alıyoruz.
- Tencerede kalan sostan kaşıkla alıp üzerine de gezdiriyoruz ve servis ediyoruz.
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






