Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 çay bardağı su
- 2 litre (10 su bardağı) süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Süslemek için;
- Tarçın
- Fındık
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 1 çay bardağı yıkanmış pirinçi ve 3 çay bardağı suyu ekleyip kaynatıyoruz.
- Suyunu çekip haşlanınca sütü ekliyoruz ve orta ara karıştırarak kaymaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
- Küçük bir kasede 1 kaşık nişasta ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp yavaş yavaş kaynayan sütümüze karıştırarak ek ediyoruz.
- Bir iki tıp karıştırıp vanilyayı ekliyoruz güzelce karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
- Kaselere hisse edip kızartmak istediklerimizi üzerine birer çay kaşığı şeker serpiyoruz.
- Fırın tepsisine bir parmak kadar su ekleyip kaseleri tepsiye alıyoruz.
- Fırının üst rezidans kısmını açıp tepsiyi fırına veriyoruz.
- Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine fındık ek edip servis edebilirsiniz 🤗🤗 afiyet olsun 🤗.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

