Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1,5 litre su (et suyu karışık olursa daha hoş olur lakin olmasada olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Nane

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı yoğurt tarhana rendelenmiş sarımsak ve suyu karıştıralım.
  2. Ocağın altını açalım daima karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  3. Kaynamaya yakın tel şehriyeesini dökelim.
  4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tuzunu ek edelim bu halde şehriyeeler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Tereyağı ,sıvı yağ, toz kırmızıbiber ve naneyi eritelim, çorbamızın üzerine dökelim ve servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Çiçek Kurabiye
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Yoğurt Çorbası
Bal Kabağı ,Havuç Ve Ayva Tarator
Kakaolu İrmik Tatlısı
Sebzeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |