Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
Bolonez sos :
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kg kıyma
- 1 büyük havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kase parmesan yahut eski kaşar rendesi
Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarna haşlamak için su kaynatılır ve makarnalar suya eklenir.
- Makarna haşlanırken başka bir tavaya sıvı yağ eklenir üzerine kıyma, sarımsak rendesi ve küp küp doğranan soğan konulur.
- Rendenin ince kısmı ile havuç rendelenir.
- Kavrulan kıyma,sarımsak ve soğana havuç rendesi eklenir.
- Havuç özdeşleşince içine salçalar eklenir.
- Kokusu çıkan salçalara domates pürssi ek edilir.
- Baharatlar eklenip ocağın altı kapatılır.
- Haşlanan makarnayı bu sosa ek edebilirsiniz. ( ben o denli yaptım) istersenizde makarnayı tabaklara alıp sosu üzerine ekleye bilirsiniz.
- Kaşar yahut parmesan rendesi tabaklara isteğe nazaran eklenebilir.Afiyet olsun.
Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




