Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Bolonez sos :

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase parmesan yahut eski kaşar rendesi

Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarna haşlamak için su kaynatılır ve makarnalar suya eklenir.
  2. Makarna haşlanırken başka bir tavaya sıvı yağ eklenir üzerine kıyma, sarımsak rendesi ve küp küp doğranan soğan konulur.
  3. Rendenin ince kısmı ile havuç rendelenir.
  4. Kavrulan kıyma,sarımsak ve soğana havuç rendesi eklenir.
  5. Havuç özdeşleşince içine salçalar eklenir.
  6. Kokusu çıkan salçalara domates pürssi ek edilir.
  7. Baharatlar eklenip ocağın altı kapatılır.
  8. Haşlanan makarnayı bu sosa ek edebilirsiniz. ( ben o denli yaptım) istersenizde makarnayı tabaklara alıp sosu üzerine ekleye bilirsiniz.
  9. Kaşar yahut parmesan rendesi tabaklara isteğe nazaran eklenebilir.Afiyet olsun.

Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İftar Menüsü
Kepse Pilavı (Orijinal Tarif)
Biberli Patlıcanlı Sos
İskender Tadında Kavurma
Zerdeçallı Semizotu Çorbası (Gerçekten Tadına Doyamayacaksınız Bu Da Harika Oldu)
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |