Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Bolonez sos :

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase parmesan yahut eski kaşar rendesi

Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarna haşlamak için su kaynatılır ve makarnalar suya eklenir.
  2. Makarna haşlanırken başka bir tavaya sıvı yağ eklenir üzerine kıyma, sarımsak rendesi ve küp küp doğranan soğan konulur.
  3. Rendenin ince kısmı ile havuç rendelenir.
  4. Kavrulan kıyma,sarımsak ve soğana havuç rendesi eklenir.
  5. Havuç özdeşleşince içine salçalar eklenir.
  6. Kokusu çıkan salçalara domates pürssi ek edilir.
  7. Baharatlar eklenip ocağın altı kapatılır.
  8. Haşlanan makarnayı bu sosa ek edebilirsiniz. ( ben o denli yaptım) istersenizde makarnayı tabaklara alıp sosu üzerine ekleye bilirsiniz.
  9. Kaşar yahut parmesan rendesi tabaklara isteğe nazaran eklenebilir.Afiyet olsun.

Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 dakikada Doyurucu Nohut Dürüm
Tam Kıvamında Kısır Tarifi
Sodalı Börek
Pankek
Kış Sebzeleri Çorbası
Çörek Otlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet