Bol Soslu Sade Kek

Bol Soslu Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Çilekli sos için;

  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Bol Soslu Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimizi evvel yumurta ve şeker ile güzelce çırpıyoruz, daha sonra süt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. Ardından kabartma tozu ve un ekliyoruz fırına sürüp, çabucak sosumuza geçiyoruz 1 kase çilek yıkayıp blendırdan geçirin.
  3. Üzerine öteki gereçleri ekleyip kaynatıyoruz karıştırıp, kıvam alınca soğumaya bırakın kekik birinci sıcağı çıkınca üzerine döküyoruz.

Bol Soslu Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk Kanat
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Soğan Pidesi (Muhacir Böreği)
Ekşili Taze Soğan Salatası
Evde Tantuni
Yumuşacık Çaylı Kek
Hdabla | © 2025 |