Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket sütlü çikolata

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba yumurtayı kırıp, toz şeker ile çırpıyoruz.
  2. Ardından yoğurdu sıvı yağı kabartma tozunu ve vanilyayı koyup gereçler birbirleriyle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz.
  3. Çırptıktan sonra kakaoyu ve unu ekleyip, kek hamuru kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
  4. Son olarak borcama döküp 150 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
  5. Kekimiz fırında pişerken sosunu yapalım.
  6. Bir kaba tüm materyalleri alıp çırpıyoruz.
  7. Ardından çikolata ve şeker eriyene kadar orta ateşte çırpıyoruz.
  8. Hazır olan sosu soğumaya bırakalım.
  9. Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra sosu döküp çekmesi için kürdan yardımı ile delikler açıyoruz.
  10. Tekrar birinci sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  11. Kekimiz hazır afiyet olsun. 🍫.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle ( Airfray da )
Dereotu Poğaça
Diyet Kahvaltı
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Nefis Havuç Çorbası (Videolu)
Hindistan Cevizi Sütü İle Smoothie
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet