Bol Sebzeli Tavuk Sote

Bol Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı kadar mısır
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı kadar doğranmış zeytin
  • Varsa 4 yemek kaşığı kadar kapari
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köri

Bol Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayıp az bir suda suyunu çektirine kadar pişiriyoruz. Tavukları tencereden alıp birebir tencereye küp küp doğradığımız kabak havuç soğan ve biberi alıyoruz hafif yumuşayıncaya kadar çeviriyoruz. İçine biraz sıcak su eklerseniz yardımcı olur.
  2. Bu ortada ben zerzevatları çevirirlen içerisine 1 adet gurvita tavuk suyu attım. Sebzeler suyunu çekip güzelce pişince içine sıvı yağ ve salçayı ekliyoruz güzelce karışınca tavukları içine atıp biraz suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  3. 15 dakika kadar sonra mısırı, zeytini ve baharatları içine atıp suyunu çekecek halde pişiriyoruz. Ben yanına mısırlı bir patates püresi yaptım bu biçimde yemiştim daha öncede hakikaten çok yakışıyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🙏🏻

Bol Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte
Dubai Çikolatası
Unlu Kurabiye
Kıymalı Biber Dolması
Acılı Ezme
Pilav Üstü Tavuk
Hdabla | © 2025 |