Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim

Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için ;

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Cevizli iç harcı için:

  • 4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unumuzu alıyoruz, içine zeytinyağı ,süt ,su, şeker, tuz ve mayayı alıp bi hoş yoğuruyoruz ,yumuşak bi hamur olacak.
  2. İç harcımızı hazırlamak için 4 adet soğanı ,biber salçasını, pul biber, kara biber ,kimyon, kekik, tuz ,zeytinyağ, cevizi bi hoş karıştırıp hazırlıyoruz…
  3. Mayalanan hamurumuzu bezelere bölüyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine bezeleri bırakıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu ortasına hafifi elimizle basarak yaptığımız harçtan eşit olacak biçimde koyuyoruz .
  5. Ardından 200 derecede alt üstlü 25 dakika pişirmeye bırakıyoruz..

Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonfull
Nohutlu Karnabahar
Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet
Elmas Kurabiye
Bebek Menüsü
Lokum Tadında Armavut Ciğeri
Hdabla | © 2025 |