Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim

Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için ;
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Cevizli iç harcı için:
- 4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı susam
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unumuzu alıyoruz, içine zeytinyağı ,süt ,su, şeker, tuz ve mayayı alıp bi hoş yoğuruyoruz ,yumuşak bi hamur olacak.
- İç harcımızı hazırlamak için 4 adet soğanı ,biber salçasını, pul biber, kara biber ,kimyon, kekik, tuz ,zeytinyağ, cevizi bi hoş karıştırıp hazırlıyoruz…
- Mayalanan hamurumuzu bezelere bölüyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine bezeleri bırakıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu ortasına hafifi elimizle basarak yaptığımız harçtan eşit olacak biçimde koyuyoruz .
- Ardından 200 derecede alt üstlü 25 dakika pişirmeye bırakıyoruz..
Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

