Bisküvili Muzlu Traliçe

Bisküvili Muzlu Traliçe Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 paket bisküvi tepsinize ve tercihinize nazaran sayıyı değiştirebilirsiniz
Üzeri ve ortası için;
- 2 paket kremşanti
Süt şerbeti için;
- 3.5 su bardağı süt (daha yumuşak olması için 4 yapabilirsiniz)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kutu krema (200 gr)
Karamel sos için;
- 2 çay bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket krema (200 gr )
Bisküvili Muzlu Traliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri 3 kat tepsiye dizelim.
- Şerbeti için sütü hafif ılıtalım. Şeker ve kremayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Bisküvilerin üzerine yavaşça yayalım bisküvileri yumuşatalım.
- Krem şantiyi hazırlayalım, muzları doğrayıp kremşanti ile blenderdan geçirelim. Ben süt şerbeti ile hazırladım 2 çay bardağı süt kullandım.
- Sonra hazırladığımız kremşantiyi bisküvilerin üzerine sürelim. Daha sonra krem şantinin üzerine 3 kat daha bisküvi dizip kalan şerbeti üzerine yayalım hepsinin ıslanmasını sağlayalım.
- Karemeli hazırlayalım. 1. 5 çay bardağı şekeri tavaya koyup bir kısmı erimeye başlayana kadar orta ateşte bekletelim. Daha sonra kısık ateşe alıp güzelce eriyene kadar karıştıralım hiç bir biçimde şeker tanesi yahut tortusu kalmayana kadar eritelim.
- Ardından 1 kaşık tereyağını ekleyelim tereyağı eriyene kadar karıştıralım sonra paket kremyı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Eriyen ve akışkan kıvamı oluşan karameli ateşten alalım akabinde ılıdıktan sonra üzerine dökelim yahut sürelim buz dolabına koyup beklemeye alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bisküvili Muzlu Traliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








